Sidor

måndag 12 september 2011

Frýdlant NAD Ostravici. (Tjeckien)

Frýdlant NAD Ostravici är en liten stad i Mähren-Schlesien regionen i Tjeckien .
Den ligger på Ostravice floden vid foten av Lysá Hora , det högsta berget i Mähren-Schlesien Beskiderna . Förr i tiden var det ett viktigt järnbruk centrum. Idag är det främst en semesterort.

Frýdlant NAD Ostravici är också säte för en kommun med Extended Kompetens och en kommun med uppdrag kommun inom samma gränser.

Historia:

Den första posten går tillbaka till omkring 1300 under germanska kolonisationen. För de flesta av dess historia Frýdlant tillhörde Hukvaldy herrgård i Olomouc ärkestiftet. Fram till första hälften av 17th century invånarna var huvudsakligen jordbrukare och skogsarbetare. Under 1618-1620 den första järn-kvarnar och smältverk byggdes, med hjälp av lättillgängliga deposites av pelosiderite och massor av ved från de närliggande bergen. Vapnet som avbildar en smed med ett smältverk bakom honom kommer från den tiden.

Efter upptäckten av rika stenkol inlåning i Ostrava i 1763 vikten av Frýdlant s järnbruk minskat de senare specialiserat på produktion av gjutjärn och senare emalj ware. År 1871 var staden i samband med Ostrava regionen genom en järnväg (som fortsatte vidare till hjärtat av Mähren-Schlesien Beskiderna ).

Turism:

Idag Frýdlant NAD Ostavicí är en viktig semesterort. Det finns många idrottsanläggningar i staden och dess omgivningar, särskilt gott om tennisbanor och en ny idrottshall som heter Kotelna. Det finns också en liten luft-strip erbjudande flightviews. Ondřejník Berget har en ås stigande anläggning. Skidåkare kan njuta av ett par backar i närliggande byar. Staden fungerade också som en utgångspunkt för vandring i Mähren-Schlesien Beskiderna som börjar stiga bokstavligen på stan gränsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar