Sidor

fredag 16 september 2011

Helena, Alabama. (USA)

Helena är en stad i Jefferson och Shelby län i US statligt av Alabama .

Helena anses vara en förort till Birmingham och en del av Greater Birmingham-Hoover huvudstadsregionen. Det är också en av tre städer, tillsammans med Alabaster och Pelham, som utgör det område som kallas "Norra Shelby" eller "Norra Shelby County".

Som av folkräkningen 2000 var befolkningen 10.296. Helena är mycket uppskattad som en plats att leva och uppfostra barn,. Business Week som heter Helena den 13: e "Best Place to Raise Your Kids" 2007.

Det har den åttonde lägsta brottsligheten per invånare i USA, och staden var rankat i Money Magazines 2007 lista över "bästa ställena att bo: Top 100". i USA, att placera på nummer 91. Den Alabama Förbund Kommunerna tilldelas Helena 2008 Kommunal Achievement Award (befolkning 10.001 till 20.000).

Historia:

Den gemenskap som skulle bli Helena startade 1845 som staden Cove. I 1856 staden bytte namn till Hillsboro, samtidigt som ett valsverk byggdes. Detta valsverk skulle producera vapen för confederacyen och skulle senare förstöras av unionen anfallare i slutet av inbördeskriget.

Under återuppbyggnad skulle järnvägar förlängas genom Helena som en del av efterkrigstidens utveckling av centrala Alabama mineraltillgångar. Den Louisville & Nashville järnväg skickade en ingenjör vid namn Pete Boyle att kartlägga en väg söderut från Birmingham till Montgomery, Alabama . Stationen etablerade nära staden Hillsboro hette Helena efter Boyles älskling, Helen Lee. Efter att området runt stationen utvecklats och omfattade staden Hillsboro, införlivade gemenskapen att bli den stad Helena. Stadens första borgmästare var MH Williams, en järnväg agent.

Stålverket senare öppnas igen och staden blomstrade under slutet av 19-talet och i början 20th century med många industrier som stålverk, en bomull gin, en Grist Mill, kolgruvor och en bangård, tillsammans med bostäder, butiker och hotell. Brand svepte genom staden 1895, förstör många strukturer i centrum och längs Buck Creek.

Runt 1920 bommen slutade med stängningen av kolgruvor och flytten av stålverket. Befolkningen minskade som invånarna flyttade på jakt efter jobb. Den stora depressionen behandlas Helena ett annat slag, liksom den förödande 1933 tornadon som dödade 14, skadade 150, och förstörde 110 hem.

Helena förblev en liten stad i stort sett landsbygden länet förrän förorts-tillväxten från Birmingham nådde Helena i slutet av 20-talet. Många bostäder och kommersiella utvecklingen sporrade förbättringar i City faciliteter och tjänster. I början av 21: a århundradet, var Helena upplever stor population vinster och växtvärk, som ett resultat av dess utmärkta läge och hög livskvalitet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar