Sidor

söndag 4 september 2011

Pickering, Ontario. (Kanada)

Pickering är en stad belägen i södra Ontario , Kanada omedelbart öster om Toronto i Durham Region .

Det är en del av Greater Toronto , det största storstadsområdet i Kanada.

Historia:

Tidig Period:
Var Pickering står nu har Native kanadensiska territoriet i tusentals år. Den första inspelade historia den här gången var 1669, då missionären M Fenelon nått Seneca byn Gandatsetiagon, vid stranden av fransmannen s Bay.
Han vintern här, och började missionsarbete.

Europeiska Settlement:
Kartläggning av församlingen var förmodligen klar 1776 . En 1813 folkräkningen ger en befolkning på 180 till 40 fler än angränsande Scarborough . En stor tillströmning av Quaker bosättare från östra USA kom i början av 1810-talet.

De viktigaste thrufare vid denna tid var Kingston Road , som skär genom den södra delen av församlingen på väg från York (nu Toronto ) till Kingston .
Pickering var inblandad i Mackenzie uppror av 1837. En av ledarna, Peter Matthews hade tidigare en av de mest framstående medlemmarna i samhället.

Den tjugonde århundradet:
År 1941 var den sydöstra delen av församlingen förklarade oberoende staden Ajax . Detta har orsakat förvirring, som en av tätorterna i den ursprungliga församlingen, Pickering Village är nu i Ajax, tillsammans med sin självbetitlade gymnasiet .

Pickering har upplevt en snabb tillväxt i efterkrigstiden. Mellan 1996 och 2009 upplevde kommunen en tillväxt på 12 procent (78.989 människor till 100.273). Befolkningstillväxten har mattats betydligt de senaste åren, ökar endast något mellan 2001 och 2006 folkräkning. Detta beror främst på utvecklingen restriktioner på mark i den norra delen av staden. Förhandlingar pågår för att möjliggöra utveckling inom detta område. Därför har staden beräknas att 2023 kommer Pickering vara hemma till närmare 170.000 invånare.
I provinsen Ontario har också utsett Pickering som en av två kommuner i Durham regionen som en urban tillväxt centrum.
En betydande del av Pickering invånarna klassas som synliga minoriteter . Enligt 2006 folkräkningen är 15% av stadens befolkning Svart , 9% södra Asien , 3% filippinska och 2% östasiatiska . 60% av befolkningen identifierar som vita .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar