Sidor

söndag 25 september 2011

Ratingen. (Tyskland)

Ratingen är en stad i distriktet Mettmann i Nordrhein-Westfalen , Tyskland , i den nordvästra delen av Berg - ca 12 km nordost om Düsseldorf .

Det kopplas samman med Cramlington , England , med Gagarin , Ryssland och Vermillion, South Dakota i USA .

Administration:

Med en gemensam reform av 1975 den självständiga kommuner Breitscheid , Eggerscheidt , hosel , Lintorf (sits Angerland) samt den lokala delen av Homberg och kommunen Homberg-Meiersberg (sits Hubbelrath) lades in i staden av Ratingen.

Historia:

Ratingen avgjordes innan 849. Sedan medeltiden tillhörde Ratingen området till greven och senare hertigarna av Berg . Den December 11, 1276 uppgörelsen fick staden rättigheter. Ratingen var en av de fyra platser Berg som har haft en högkonjunktur i slutet av medeltiden, men mattades under trettioåriga kriget . I början av den industriella ålder, öppnade de första fabriker i 1783.

I Cromford den första mekaniska spinneriet i Europa öppnas, som växte in i Textilfabrik Cromford , nu en del av Rheinisches Industriemuseum (Rhen Industry Museum). I Napoleons tid, blev det en del av staden Berg och 1815, i Konungariket Preussen .

I den kommunala omorganisationen av 1929, bibehålls Ratingen sin självständighet. Efter relativt små krigsskador, Ratingen under 1960 och 1970-talet upplevde åren tillväxt och utveckling (West Ratingen med 20.000 invånare, utvecklades i slutet av 1960-talet 1980-talet). Flera viktiga internationella företag (särskilt från IT-branschen) som Vodafone , Sun Microsystems , Hewlett-Packard , SAP , CEMEX , Tiptel och Esprit underhålla grenar och / eller stora centra i Ratingen. År 1970, innan ytterligare inkorporeringar antalet invånare översteg 50.000.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar