Sidor

torsdag 1 september 2011

Rüsselsheim. (Tyskland)

Rüsselsheim är den största staden i Groß-Gerau distrikt i Rhein-Main regionen i Tyskland .

Det är en av sju särställning städer i Hessen och ligger på Huvudnamnrymden , bara några kilometer från dess mynning i Mainz .

Förorter Bauschheim och Königstädten ingår i Rüsselsheim. Rüsselsheim har uppnått internationellt erkännande genom närvaron av det tyska bilföretaget Adam Opel AG .

Under år 1435 de höga ädla greve Johan IV Katzenelnbogen var först med att odla Riesling i Rüsselsheim. Hans administratör köpte nya vinstockar 22 Schilling dokumenteras i de årliga rapporterna. under de följande åren Riesling dök upp längs floden Rhen och uppför floden Mosel.

Rüsselsheim comeback i vinets historia ägde rum i 18 och 19-talet, då kända vinproducerande gårdar i Rheingau brukas igen sina vingårdar med vinstockar i Rüsselsheim och Flörsheim samarbetsområdet (Allendorf, Rheingauer Weinbauverband EV 1980). Efter första världskriget vinodling försvann i Rüsselsheim. År 1980 borgmästaren i Rüsselsheim Dr Storsberg inlett ett minne vingård nära slottet firar 550 år av Riesling . Denna vingård existerar fortfarande.

Vapensköld
I stadens vapen finns det ett silver "Doppelhaken" (en dubbel krok) och två stjärnor silver på en blå bakgrund.
Den "Doppelhaken" kallas också för en " Wolfsangel "(varg krok), men är det inte klart om det faktiskt används för att döda vargar. Vissa ser även "Doppelhaken" som en grappling hook. Det är faktiskt förbjudet i Tyskland för att använda denna symbol på grund av att den har använts tidigare för att stå för vissa högerextrema grupper, även nu förbjudna. Civic vapen eller liknande, som traditionellt har använt Wolfsangel , är undantagna från förbudet.

De två stjärnorna visar att Rüsselsheim används för att tillhöra Katzenelnbogen län , som också bar dessa stjärnor på sin vapensköld.

Andra världskriget:
Under andra världskriget var Russelsheim bombades flera gånger av den brittiska RAF. RAF följde en politik av "område bombning" av städer. Dagen efter en sådan bombning, 26 augusti, 1944, var en amerikansk B-24 Liberator skjutit ner efter bombningarna i närheten Hanover (amerikanska politiken tillät inte för område bombningen som gjorde den brittiska, den amerikanska besättningen hade bombat en flygplats).

De nio medlemmen Amerika besättningen tillfångatogs och under bevakning var placerad på ett tåg till ett fångläger dirigeras grundlig Russlesheim. På grund av skador på railyards var den fångade besättningen och deras vakter tvungna att stiga och gå till en annan plats för att fånga ett annat tåg. Under denna promenad, såg stadsborna i Russelsheim besättningen och ut sin ilska på besättningen och skrek förolämpningar och spottade. Förutsatt att besättningen var "kanadensare" och att de hade deltagit i bombningen av sin stad kvällen innan, blev denna grupp större.

En kvinna skrek ut "Det finns terrorn flygblad.
Riv dem i bitar! Slå dem till döds! De har förstört våra hus!" Hon kastade en tegelsten på besättningen och att fällt ett upplopp under vilket byborna attackerade besättningen med sten, hammare, timmer och spadar. Sex av besättningen dödades. En lokal nazistiska tjänsteman ges en sista chans att fyra av männen. Kropparna av de döda besättningen var gömd på baksidan av stadens kyrkogård.

Efter kriget (1946) när Russelshein var under ockupation av den amerikanska armén, kom morden för ljus och de organ som finns. I det första kriget rättegångarna mot tyskar före rättegångarna i Nürnberg, var fem av stadens invånare inför rätta som krigsförbrytare, befunnits skyldig och hängdes. Tre andra fick straff till hårt arbete och släpptes på 1950-talet. En senare rättegång hölls ytterligare två stadsborna, varav hängdes. Totalt elva stadsbor inför rätta för krigsförbrytelser och mord till följd av denna incident, var sex av dem avrättades. (Se Wolfsangel: en tysk stad på Trial 1945-1948, av August Nigro (Brassey s Inc, London, augusti 2000, 186pp) (ISBN-10: 1574882457))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar