Sidor

torsdag 22 september 2011

Sarriá De Ter. (Spanien)

Sarria de Ter är en kommun i Spanien i regionen Gironés i provinsen Girona , Katalonien .

Historia:

Han var redan bebott under romerska vilket framgår av resterna som finns i 1970 för en gammal villa -talet f.Kr. C. Denna villa består av fem sovrum och innehåller mosaikgolv samt ett flertal kvar keramik .

Närheten till Girona har gjort hans historia är mycket nära att den regionala huvudstaden. Under det spanska frihetskriget byn plundrades av franska trupper. Bron över floden Ter revs under Carlist Wars .

I 1975 staden fogades till Gerona , en union som upphörde 1983 när Sarria de Ter staden återfick sin självständighet.

Kultur:

Byn består av kärnor och Sarrià Sarrià de Dalt de Baix. I de Sarrià de Dalt, den äldsta av de två, är uppbyggd kring kyrkan Sant Pau.

Detta tempel är omnämns i dokument från elfte århundradet en besittning av klostret Sant Pere de Galligants .

Kärnan i Sarrià de Baix har sitt ursprung i det tidiga artonhundratalet . För närvarande fungerar som residensstad. Församlingskyrkan är tillägnad Nostra Senyora of Mercy, och även om dess konstruktion började på artonhundratalet gjorde i slutet av samma inte ske förrän 1925 . Arbetet med templet stil neoklassiska avstannade på grund av kriget av självständighet. Franska trupper använde ofärdiga kyrkan och sjukhuset.

Sarrià de Dalt Festivalen firar den första söndagen i september, medan Sarrià de Baix semester firar den andra söndagen i månaden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar