Sidor

onsdag 14 september 2011

Wolfsburg. (Tyskland)

Wolfsburg är en stad i Niedersachsen, norra Tyskland som grundades 1 juli 1938 av nazisterna under namnet Stadt des KdF-Wagens invid den nya Volkswagenfabriken.

Det av de brittiska styrkorna tillsatta stadsstyret beslutade den 22 juni 1945 att staden skulle heta Wolfsburg efter det lokala renässansslottet.
Staden hade 120 493 invånare i slutet av 2006.

Wolfsburg grundades den 1 juli 1938 som nazisterna " Stadt des KDF-Wagens bei Fallersleben (engelska: Stad av KdF Bil på Fallersleben ), en planerad stad runt byn Fallersleben för att hysa arbetarna i det nyöppnade Volkswagens fabriker , som byggdes för att montera Volkswagen Beetle "folkets bil" och stanna kvar där i dag, även Beetle produktionen färdig där i 1978 (då det överfördes till Mexiko för den sista 25 åren).

Under andra världskriget fanns också militära bilar, flygplan och annan militär utrustning byggts, främst genom att tvingas arbetare och krigsfångar vid dessa fabriker. Tågstationen i Wolfsburg byggdes på order av Adolf Hitler för att transportera eller ta emot prefabricerade delar för militär utrustning.
År 1945 var staden omdöpt Wolfsburg efter slottet med samma namn som ligger i staden, som grundades ca 1300 på stranden av Aller floden.

Idag finns det ett annat slott på den plats, som byggdes efter 1600. År 1951 var Wolfsburg skild från District of Gifhorn, och blev en stadsdel . I november 2003 var Wolfsburg namn på " Golfsburg "under en vecka för att fira 5: e generationen av Volkswagen Golf .

Huvudsakliga sevärdheter:

Centrum av Wolfsburg saknar historiska byggnader och sevärdheter inkluderar nya attraktioner som Autostadt (ett stort friluftsmuseum tillägnat bilar , som ägs och drivs av Volkswagen ), ett planetarium , den Phaeno Science Center , den största hands-on Science Museum i Tyskland, och en utmärkt privat konstmuseum ( Kunstmuseum Wolfsburg ) som specialiserat sig på modern och samtida konst.

Den gamla delen av staden Alt Wolfsburg visar några herrgården byggnader i traditionella ramen stil.
Med öppningen i 2000 av Autostadt och som Phaeno, liksom restauranger och en Ritz Carlton Hotel, ökad turism.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar