Sidor

fredag 14 oktober 2011

Hilliard, Ohio. (USA)

Hilliard är en stad i Franklin County , Ohio , USA . Befolkningen var 28.435 på 2010 folkräkningen .

År 1852 köpte John Reed Hilliard 10 tunnland (40.000 m 2 ) av jordbruksmark i västra Franklin County, Ohio från Hoseah Hög och Abraham Wendell. Geografiskt är det Hilliard området mellan Stora Darby Creek på i väster och Scioto River i öster.

Ursprungligen kallades Hilliard s Station, växte staden runt järnvägen sträckningen av Piqua och Indiana Railroad stationen, som genomskärs tidigare Hilliard jordbruksmark . Hilliard är Station fungerat som en idealisk sjöfart punkt för jordbruksprodukter kommer att marknaden och för de som kommer till bönder i området. Den ursprungliga Hilliard området platted av John Hilliard den 1 september 1853.

Fram till mitten av 20th century, var järnvägsstationen och Main Street centrum. År 1854 var ett postkontor inrättades i Hilliard s Station och ordet station tappades från staden namnet. Byn av Hilliard blev införlivat den 13 juli, 1869 med en befolkning på 280 invånare. I 1886 den första järnvägsstationen var belägen på norra sidan av spåren, väster om Main Street, och förblev där till 1962 då alla järnvägen tjänster upphört. Den ursprungliga tågstationen har restaurerats och är fortfarande i Hilliard historiska Weaver Park . Den ursprungliga platted området innehöll en blandning av bostäder och företag av varierande ålder och arkitektur.

Byggandet av tre stora bostadshus underavdelningar på 1950-talet förde explosiva tillväxt Hilliard. Anslutningen till Columbus regionala avlopp och vattensystem under 1960-talet öppnade upp området till utveckling. Byn av Hilliard fick stadsrättigheter officiellt från Ohio statssekreterare , genom att nå en befolkning på 5633 den 12 december 1960.

Med avslutningen av I-270 outerbelt på 1980-talet, kom en andra våg av explosiv tillväxt i området. Markanvändning i Hilliard fortsätta att vara en blandning av bostäder och kommersiella utveckling. Ett rikt arv av bostäder strukturer och arkitektoniska stilar finns i det historiska distriktet längs Norwich Street.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar