Sidor

lördag 8 oktober 2011

Mevo Modi`im. (Israel)

Mevo Modi'im är en religiös gemensam uppgörelse i centrala Israel . Ligger nordväst om Modi'in på Highway 443 , faller det under jurisdiktion Hevel Modi'in regionala rådet . År 2006 hade en befolkning på 148.

Byn grundades som ett Moshav shitufi 1976 av Rabbi Shlomo Carlebach , som bodde där i de senare åren av hans liv. Många invånare kom till uppgörelsen som en grupp från USA , efter riktning Carlebach. Många kom från eller genom de tidigare "House of Love och bön" som först bildades i San Francisco, och senare i Jerusalem. Gruppen är en märklig samling av eklektiska individer, inklusive musiker, artister, ekologiska jordbrukare, beslutsfattare vin, perfumers och specialister inom många områden. Många är bland de bästa inom sitt område i hela Israel.

Den Moshav har ett vackert handmålade och ornately dekorerade största synagoga målad av Yitzchak Ben Yehudah i mitten. Mevo Modi'im har en mängd olika matställen däribland Lucianos, HaChatzer, Moshe Cohen Falafel och Chai gård.

Tour regissören Judy Avraham Chai driver ett natur / historia turné samt en organisk get gård med roliga pedagogiska händerna på verksamheten.
Moshav invånarna byggde en ny paviljong nära ruinerna på Moshav till minne av Esh Kodesh Gilmore som dödades i en terrorist attack mot 30 okt 2000. Den unge mannen namngavs för Sefer Aish Kodesh skriven av Kalonymus Kalman Shapira (eller Klonimus Kalmish Szapira) (1889-1943), som var den stora rabbinen i Piaseczno, Polen, som skrivit ett antal verk och mördades av nazisterna under Förintelsen Kalonymus Kalman Shapira .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar