Sidor

lördag 1 oktober 2011

Naustdal. (Norge)

Naustdal är en kommun i länet i Sogn og Fjordane , Norge . Det ligger i den traditionella distriktet i Sunnfjord .

Den administrativa centrum är byn Naustdal, som har 1072 invånare (2006). Andra byar i Naustdal inkluderar Vevring och Helle .

Turister kommer från hela världen att fiska lax i nausta floden. Den Førde flygplats i Bringeland, Gaular är den närmaste regional flygplats, och ligger 27 kilometer (17 km) från Naustdal.

Naustdal ligger mellan Førde och Flora , och är ett bondesamhälle med en mångfald och kulturella aktiviteter som sträcker sig från den årliga konstutställningar på Vevring till mässor, musik och dans. Flera kända konstnärer och författare kommer från Naustdal. Några av de lokala bönderna föder upp hästar, och visar hästen hålls vartannat år. Idrottare från Naustdal göra mycket bra både i nationella och internationella mästerskap, speciellt i volleyboll och tyngdlyftning .

Naustdal erbjuder rika möjligheter till friluftsliv som fiske på fjorden från hyrda båtar. Den berömda lax älven, nausta , är en av länets största vildmarksområden med berg, vattendrag, sjöar och gårdar berg. Ett rekreationsområde och Marina har nyligen lagts ut nära centrum av Naustdal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar