rödbetor och mat med oxalsyra eftersom det blir lite för mycket för njurar och även galla om man är känslig. De ska vara en punktinsats, en boosting då och då. Vad gäller antioxidanter i allmänhet är de känsliga för syre. Så kör inte bären i torkugnen om du vill åt antioxidanterna.
Tranbärs magi.
• 1 dl sköljda färska tranbär (går även att ha dem frysta)
• 1 banan
• 1 dl havremjölk el. vatten
• 1 hel, urkärnad daddel, el lite honung
• 1 banan
• 1 dl havremjölk el. vatten
• 1 hel, urkärnad daddel, el lite honung
Mixa tills slät.. Tranbäret smakar syrligt och lite beskt, ungefär som lingon men smoothisen smakade snarare friskt och uppfräshande. Bären tar ut banansmaken, vilket jag tycker är bra. Banan har annars en tendens att ta över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar