1 dl vatten
0,5 dl earl grey, teblad
1 tsk kanel
1,5 dl socker
9 st äggulor
4,5 dl grädde
Kolanötter:
1,5 dl socker
4 dl grädde
1 krm salt
2 tsk smör
150 g blandade nötter, rostade
Tillagning
En perfekt kombination, den subtila smaken av earl grey i semifreddon gifter sig väl med kola och nötter.
Semifreddo:
1 Koka upp vatten. Lägg i teblad och låt dra 4–5 minuter. Sila av teet, pressa det gärna för att få ut all vätska.
2 Blanda ner socker och kanel i tedrycken.
3 Vispa ner teblandningen i äggulorna och vispa tills det blir ljust och luftigt.
4 Vispa grädden och vänd ner i äggvispet till en slät blandning.
5 Häll upp i en form eller i portionsglas.
6 Ställ i frys tills semifreddon stelnat. Servera med kolanötter (se recept nedan).
Kolanötter:
1 Värm grädden till kokpunkten.
Kolanötter:
1 Värm grädden till kokpunkten.
2 Smält socker i en kastrull och låt det värmas tills det blir en gyllene karamell.
3 Slå grädden över karamellen. Det kommer koka häftigt. Låt koka ihop till en sås.
4 Tillsätt smör och salt. Rör ner nötterna.
5 Ringla såsen över semifreddon precis innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar