![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhL2dC4BlG-QIxF1gdft9c8mhWwL1mCi8tm_-WGXt8ppHg8XHXqWxEsWWOi3d4dML-KCC-G6xhvAx-L6MJJFT0McD4ewyma_PtO7OrQN4BzDFNFo9_CF4KW4LzJHWF6hL85bm3heub-R5k/s280/Fetaomelett+med+f%C3%A4rsk+spenat.jpg)
Ingredienser
Portioner 4
8,0 styck Ägg
5,0 dl Grädde
200,0 gram Fetaost
50,0 gram Spenatblad (färsk)
1,0 kilo Räkor (oskalade)
2,0 msk Olivolja till stekning
Salt & peppar
Portioner 4
8,0 styck Ägg
5,0 dl Grädde
200,0 gram Fetaost
50,0 gram Spenatblad (färsk)
1,0 kilo Räkor (oskalade)
2,0 msk Olivolja till stekning
Salt & peppar
Tillagning
Skala räkor.
Vispa ihop ägg och grädde. Salta och peppra.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Häll i äggsmeten. Rör då och då så det inte fastnar i botten. Sänk värmen.
När den nästan stelnat, efter cirka 7 minuter, smula i feta och spenat. Lägg på ett lock.
När den stelnat klart, efter cirka 3 minuter ytterligare, toppa med räkor.
Skala räkor.
Vispa ihop ägg och grädde. Salta och peppra.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Häll i äggsmeten. Rör då och då så det inte fastnar i botten. Sänk värmen.
När den nästan stelnat, efter cirka 7 minuter, smula i feta och spenat. Lägg på ett lock.
När den stelnat klart, efter cirka 3 minuter ytterligare, toppa med räkor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar