![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIJC-G4Uqtc-8SXCwkWtYgWJO5FF9MOl02H_m9N3Z89miTtqLP0KrMRs579UFWWivuD8oy9-_nsHJod_0MeCv6j6rzZ0Hx1FEYW5QutoguNRmxj7cC5FYCgWqzMO7KrjwrQxVTOGx9Utc/s280/Potatis-+och+purjol%C3%B6kssoppa+med+kycklingspett.jpg)
4 potatisar
1/2 purjolök
1+1 msk smör eller margarin
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 dl matlagningsgrädde
peppar
1 kycklingfilé
salt, chilikrydda
Gör så här:
1. Skala potatisen och skär den i tärningar. Skölj och strimla purjolöken. Fräs potatis och purjolök i en gryta med 1 msk smör.
2. Tillsätt vatten och buljongtätning och koka i 15 minuter. Mixa soppan slät, tillsätt grädden och koka upp soppan. Smaka av med peppar.
3. Skär kycklingen i små bitar och trä upp dem på 4 spett. Krydda spetten runt om med salt och chilikrydda och stek dem i en stekpanna med resten av smöret.
1. Skala potatisen och skär den i tärningar. Skölj och strimla purjolöken. Fräs potatis och purjolök i en gryta med 1 msk smör.
2. Tillsätt vatten och buljongtätning och koka i 15 minuter. Mixa soppan slät, tillsätt grädden och koka upp soppan. Smaka av med peppar.
3. Skär kycklingen i små bitar och trä upp dem på 4 spett. Krydda spetten runt om med salt och chilikrydda och stek dem i en stekpanna med resten av smöret.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar