Sidor

måndag 23 februari 2009

Så enkelt är det ibland..


En bonde står och passar en stor flock med får som betar på fjället . Då kommer det plötsligt en splitter ny BMW 7-serie på vägen nedanför .

En kille i Broni-kostym , Gucci-skor , med Ray Ban solglasögon och en YSL-slips sticker ut huvudet ur bilen och ropar till bonden : " Om jag kan räkna ut hur många får du har på betet , kan jag ta med mig ett av fåren då ?"
Bonden tittar på killen och på den spridda flocken med får och svarar : Det är OK för mig !"
Killen kör fram BMW till bonden och tar fram en Dell Notebook som han öppnar på motorhuven . Med hjälp av Nokias senaste 3G-telefon kopplar han upp sig mot en NASA sida på internet . Han kontaktar Ett GPS -satellit - navigationssystem , hämtar den exakta positionen och matar in den i en annan NASA satellit vilken scannar betesområdet med en ultrahögupplösningskamera . Så öppnar han den digitala bilden i Adobe Photoshop och exporterar den till ett annat ställe på internet : Image Processing Facillity i Hamburg .
Inom några sekunder får han ett e-postsvar i retur i sin Palm Pilote , där står det : Picture processed and data stored . Så loggar han in på en MS-SQL databas via ODBC och kopplar upp ett Excel dokument med flera hundra avancerade formler .
När allt detta är gjort kör han all data genom e-posten till en Xircom och på ett ögonblick får han respons .
Avslutningsvis skriver han ut en 150 sidors 4-färgs rapport på sin miniaty-hitech-HP Coulor LaserJet och kastar ett öga på sista sidan :" Du har exakt 1586 djur säger han ." Det stämmer , säger bonden så du kan ta med ett av fåren : Så tittar han på när killen går runt för att välja ut ett av fåren , som han jobbar hårt med för att få ner i bagageluckan på BMW'n .
Då säger bonden : Du , om jag kan säga exakt vad du jobbar med , kan jag då få tillbaks fåret ?" Killen tänker en stund på detta , och säger att det är OK .
Du är konsult , säger bonden . Det stämmer ! säger killen . Hur kunde du veta det ?
Det var inga problem . Du kom hit utan att någon bett dig , du skulle ha betalt för ett svar som jag redan visste , på en fråga jag inte ställt ! Dessutom har du ingen aning om hur den här branschen fungerar ! Så är du snäll och öppnar bagageluckan och lämnar tillbaka min hund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar