Sidor

måndag 16 mars 2009

Baconlindad spetskål med basilika.


4 portioner.

4 kycklingfiléer.

svartpeppar salt.

1 spetskålshuvud.

2 pkt bacon à 140 g.

1 dl matlagningsyoghurt.

1 kruka färsk basilika.

1 msk rapsolja.
Så här gör du:
Dela kålhuvudet i 4 bitar. Skär bort rotfästet.
Linda baconet runt spetskålen, fäst med tandpetare.
Sätt ugnen på 125 grader. Stek spetskålen runt omkring på låg värme så att den blir knaprig, ca 4 min. Lägg i en ugnssäker form och stek i ytterligare 10 min i ugn.
Lägg ett snitt i kycklingen och vik upp den, platta till något och grilla ca 2 min på var sida. Salta och peppra.
Lägg upp kålen på en tallrik, klicka över yoghurten och riv färsk basilika över.
Häll på oljan och krydda med svartpeppar.
Servera med kycklingschnitzel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar