Sidor

fredag 13 mars 2009

Caldidillo – Het köttgryta.

4 portioner.
Ingredienser:

800 gram biff (nötkött)
1 silverlök.
3 färska jalapeño.
1 dl olivolja.
400 gram krossade tomater.
6 dl vatten.
3 msk koncentrerad oxfondSalt och peppar.

Tillbehör:
Varma tortillor.

Tillagning
1. Skär köttet i bitar.
Skala och grovhacka lök.
Ansa och hacka jalapeño.
2. Hetta upp en stekkastull med olja.
Bryn köttbitarna till fin yta runt om.
Salta och peppra.
3. Tillsätt lök och jalapeño och stek ett par minuter till.
Tillsätt krossade tomater, sedan vatten och fond lite i taget.
4. Lägg på lock och låt småkoka tills köttet är mört och tills såsen börjat tjockna (30 minuter upp till 2 timmar beroende på köttkvalitet).
Tillsätt mer vatten vid behov.
5. Sätt ugnen på 125 grader.
Värm upp tortillan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar