Sidor

lördag 28 mars 2009

Fruktkyckling i ugn eller lergryta.



Ingredienser.
4 Portioner:
1 tinad eller färsk kyckling ca 1,2 kg.
1 tsk salt.
1 krm peppar.
1 tsk ingefära.
1 tsk kanel.
1 tsk gurkmeja.
4 vitlöksklyftor.
1 röd chilipeppar - grovhackad.

Till fyllning:
15 st torkade katrinplommon, kärnfria.
1/2 dl russin - gärna sultanrussin.
1 dl bär - torkade eller färska, lingon, röda vinbär, havtorn eller persiska berberisbär.
5 st dadlar eller fikonev. körsbär.

Gör så härOm du använder lergryta: Blötlägg lergrytan i ca 30 minuter, längre tid om den är ny och oanvänd. Fyll kycklingen med frukt och bär. Salta och krydda kycklingen på båda sidor. Lägg kycklingen i lergrytan med bröstet uppåt. Skala vitlöken, lägg vitlöksklyftor och chilipeppar i grytan. Sätt ugnen på 225°C. Lägg locket på grytan och ställ in den i nedre delen av ugnen medan ugnen är kall. Låt den stå i ca 1,5 timme - kontrollera att kycklingen är klar dvs. köttsaften är klar utan rosa inslag.Om du använder ugn: Fyll och krydda kycklingen enligt ovan. Lägg kycklingen på en långpanna. Lägg vitlök och chili tätt runt om kycklingen. Stek kycklingen i 200°C varm ugn ca 50-60 minuter ( i mitten av ugnen). Kontrollera att kycklingen är klar genom att sticka försiktigt i kycklingen och se att köttsaften är helt klar utan rosa inslag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar