Sidor

lördag 14 mars 2009

Kyckling i ungn

Ingredienser
4 port
1 färsk kyckling, ca 1,3 kg
2 msk smör-&rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sås:
1 gul lök
1 dm gurka
1 msk smör-&rapsolja
1 msk tomatpuré
2 dl kycklingbuljong
1 dl torrt vitt vin
3 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
1 dl färska hackade örtkryddor t ex persilja, körvel, dragonsalt och peppar.

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Pensla kycklingen med smör-&rapsolja, salta och peppra. Stek i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Pensla ett par gånger under stekningen. Skala och hacka löken fint. Skär gurkan i små tärningar. Fräs löken i smör-&rapsolja. Tillsätt tomatpuré, buljong, vin och grädde. Koka utan lock 15 min. Rör ut mjölet i lite vatten och vispa ner i såsen. Lägg i gurkan och koka 3 min. Tillsätt hackade örter och smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen med såsen och nykokta, smörslungade grönsaker efter säsong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar