Sidor

lördag 7 mars 2009

Medelhavspanna med fänkål och saffran.



4 portioner

500 g skinka, strimlad.

1 gul lök, hackad.

1 purjolök, strimlad.

1 msk smör.

1msk olivolja.

1 st fänkål, strimlad (spara dillen )

2 msk apelsinjuice, konc.

3 dl tomater, hela, koncentrerade

2 vitlöksklyftor, hackade.

1 tsk dragon. salt ock svartpeppar.

1/2 g saffran.

250 g pasta.

Gör så här.

1. fräs lök och purjolök i smör och olja.

2. Tills ätt köttet och bryn ytterligare i 5 min.

3. Tillsätt fänkål, juice, tomater, vitlök och dragon.

4. Smaka av med salt och peppar.

5. Koka upp saffran i lite vatten och låt sjuda några minuter.

6. Servera med pasta och garnera med fänkålsdillen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar