Sidor

torsdag 12 mars 2009

Storbonde i luften.


Den gamle storbonden hade aldrig varit uppe i det blå då han stod och såg på när det lilla spridningsplanet åkte över hans grödor för att sprida bekämpningsmedel.
En dag landade piloten på ängen och de kom till att talas vid . Piloten erbjöd bonden att åka med en runda i det blå följande söndag efter gudstjänsten , vilket storbonden tackade ja till. Följande söndag efter gudstjänsten stod bonden mycket riktigt som bestämt och väntade på planet och piloten , klädd i den fina söndagskostymen och höghatten .
När piloten med planet kom klättrade bonden upp i sätet och spände fast sig . Då åker vi , sa piloten och bonden svarade ja , så piloten åkte iväg och planet lyfte . Piloten tyckte att storbonden var en stor och stark karl och tänkte att han skulle skoja med honom en aning .
Piloten gjorde en skarp vänstermanöver och hörde från bonden ett svagt " det hade jag räknat med " , och sen blev det tyst . Piloten provade en snabb och ännu skarpare manöver åt höger och hörde från bonden " det hade jag räknat med " . Efter det tänkte piloten att han skulle försöka sig på en loop i ett försök att skrämma bonden . Efter loopen hörde han ett svagt ljud från bonden "DET HADE JAG INTE RÄKNAT MED ".
Piloten blev nyfiken på vad bonden hade menat med vad han sagt under de olika manövrarna . När de hade landat gick piloten fram till storbonden och ställde frågan , vad menade du med det där som du sa ?
Jo , det är så här att jag hade räknat med att jag skulle pissa på mig och jag hade räknat med att jag skulle skita på mig, men att skiten skulle rinna ner i hatten , det hade jag inte räknat med .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar