Sidor

måndag 27 april 2009

Fläskfilé i senapssås med sockerärter och rädisor.

Ingredienser:
Portioner: 4
600 g fläskfilé eller noisetter.
1 gul lök.
1 vitlöksklyfta.
1 msk olja.
1 tsk salt.
1 krm peppar.
2 dl matlagningsgrädde.
1 dl vatten.
2 msk kalvfond.
2 msk fransk senap.
1 msk majsstärkelse.
1 ask färska sockerärter, 150 g.
1 påse salladslök.
1 knippe rädisor.
1 msk olivolja.
persilja.

Gör så här.
1. Putsa köttet och skär det i skivor om det inte är färdigskivat. Skala och hacka lök och vitlök.
2. Bryn köttet i oljan i en stekpanna. Tillsätt löken och fortsätt att bryna någon minut. Krydda med salt och peppar.
3. Vispa ihop matlagningsgrädde, vatten, kalvfond, senap och majsstärkelse. Blanda ner det tillsammans med köttet. Låt det koka 3 – 5 minuter.
4. Ansa och skölj sockerärtor, salladslök och rädisor. Dela dem i önskad storlek Skölj och hacka persiljan. Stek grönsakerna mycket hastigt i olivolja, krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt persiljan mot slutet av stekningen.
5. Servera med pressad potatis och grönsakerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar