Sidor

torsdag 16 april 2009

Fläsklägg med hemlagat rotmos.

4 personer:
1 benfri rimmad eller färsk fläsklägg, ca 1 kg(med ben 2 kg).
salt och vatten.
1 morot, i bitar.
1 purjolök, i bitar.
5 vitpepparkorn.
5 kryddpepparkorn.
1 lagerblad.
6 stora potatisar, i bitar.
1 kg kålrötter, i bitar.
200 g morötter, i bitar.
2 tsk saltsalt och vitpeppar.

Koka upp vatten och tillsätt salt om läggen är färsk.
Lägg i köttet och koka upp.
Tillsätt morot, lök och kryddor.
Koka på svagvärme tills köttet känns mört, ca 1 1/2 tim.
Prova med en sticka.
Ta upp grönsakerna.
Lägg kålrot, och morötter i en gryta och häll på vatten tills det knappt täcker.
Koka upp, salta och koka ca 30 min.
Lägg i potatisen efter 15 min.
Häll av spadet och spar till spädning.
Mosa rotsakerna med potatisstöt.
Späd med spadet till lagom konsistens.
Smaksätt eventuellt med salt och peppar.
Skär läggen i skivor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar