Sidor

torsdag 16 april 2009

Biff Rydberg.

4 personer:
600 g oxfilé, från övre delen av filén.
2 msk smör salt och malen vitpepparmalen svartpeppar.
4 stora potatisar.
2 tsk rapsolja.
1 stor gul lök.

Till servering:
4 äggulor, i sitt skalfinklippt persilja,Worcestershiresås.

Tärna potatisen och skölj i kallt vatten för att bli av med stärkelsen.
Häll av vattnet och bryn i smör.
Sänk värmen och stek potatisen färdig i olja medelhög värme.
Potatisen skall bli gyllenbrun och vara mjuk i mitten.
Bryn löken i smör i het panna.
Sänk värmen och låt löken steka mjuk och gyllenbrun.
Blanda lök och potatis och håll varmt.
Hetta upp en panna ordentligt och bryn köttbitarna i smör i omgångar i het panna.
Krydda med salt och peppar.
Sänk värmen och stek köttet någon minut.
Det ska vara rosa i mitten.
Lägg upp köttet på den ena halvan av tallriken och potatisen på den andra.
Ställ äggulan i sitt skal i mitten och strö över hackad persilja.

Servera med Worcestershiresås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar