Sidor

onsdag 15 april 2009

Renen nära bli överkörd.

Den omskrivna renen på Södra berget har nu bestämt sig för att leva riktigt stadsliv.Ett beslut som höll på att sluta riktigt illa.– Det här händer verkligen bara i Norrland, konstaterade en åskådare. Renen begav sig under förmiddagen ner från Södra berget, över Bergsgatan och till Västra station mitt i Sundsvall. Där var den nära att bli överkörd av ett tåg.
- Den sprang inte av spåret när tåget körde mot den, så renen rå-kutar rakt bort mot Östersundshållet till och tåget efter. Vad jag kunde se så blev den överkörd, fast jag stannade inte och tittade. Men det såg ut som så, säger Anders Nilsson
Men renen klarade sig och från Västra station sprang den sedan ner till Mittuniversitetet i Åkroken, där den vandrade omkring bland nyfikna studenter i mer än en timme.
– Det här händer verkligen bara i Norrland, konstaterade en åskådare glatt.
Efter att ha fått nog av studenterna – och möjligen också av studentlivet – fick renen sällskap över Universitetsallén och upp mot Norra Bergets sluttning.
Kanske är det där den ska slå sig till ro nu.
Eller så kommer sällskapssuget tillbaka igen.

Den omskrivna ren som bott på Södra berget i Sundsvall i vinter, har lämnat stan. I går kväll hämtades renen av Jiingevarie sameby i norra Jämtland enligt SVT:s Mittnytt.
Renen har körts till Hotagsfjällen, en mer naturlig miljö för en ren än asfaltgården vid Mittuniversitetet där den uppehöll sig i går eftermiddag.
Renen var också nära att bli påkörd av tåget vid Västra station under gårdagen.

Källa: http://st.nu/start/sundsvall/1.960938

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar