Sidor

tisdag 12 maj 2009

4 olösta svenska ufo-fall.

Holmträsk, 2004: Det gifta paret är ute på sin gård den 17 januari när de ser och hör ett oidentifierbart föremål flyga nära deras hus. Föremålet är aluminiumfärgat, cirka sex meter långt, små vingar och flyger sakta förbi 300 meter bort. Det går så sakta att makarna tror föremålet ska falla ur luften. Varken den svenska militären eller ufo-Sverige har kunnat identifiera föremålet.

Vänersborg, 1997: En man står på sin balkong den 23 augusti och testar en ny videokamera. Från söder kommer en ljus kula i hög fart och passerar ett flygplan. När mannen filmar kulan kommer ytterligare en – i ännu högre fart. De två kulorna kör i kapp och byter position med varandra innan de försvinner uppåt och ur bild.

Håknäs, 1991: En kvinna ser ett stort cigarrformat föremål flyga över familjens hus den 23 augusti. Hon hämtar sina föräldrar och tillsammans ser de under 30 sekunder föremålet och ett motorljud. Himlen är klarblå och de ser solen blänka i föremålets skrov när den svävar förbi vittnena som bedöms som ”mycket bra”.

Kode, 1990: En man och en kvinna rastar föräldrarnas hund vid Ingetorpssjön den 4 augusti. Plötsligt stiger ett starkt ljussken sakta upp från platsen de just stannat vid. Föremålet de ser har en metallisk grå färg och liknar en rocka eller ett amerikanskt Stealth-flygplan. Ljus kom från flera punkter av föremålet och det såg ut som en upplyst cockpit som lyste upp deras ansikten. Föremålet försvann ut över sjön och när det försvann ur sikt sken horisonten upp och en knall hördes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar