Sidor

fredag 8 maj 2009

Biffsallad med melon och fetaost.

4 portioner: ca 20 minuter.
Ingredienser:
300 g lövbiff.
1 msk olivolja.
1/2 msk vitvinsvinäger salt och peppar.
100 g fetaost, max 16%.
5 salladslökar, hackade.
2 tomater, skuren i klyftor.
1 nätmelon, skuren i klyftor.
1 gurka, skuren i halvmånar.
2 msk barbecuesås.
1 msk grovhackad färsk mynta,blandad sallad.
75 g svarta oliver.


Tillagning:
Blanda olja och vinäger i en skål. Salta och peppra. Bryt fetaosten i bitar. Lägg ner fetaosten och salladslöken i vinägretten och låt marinera i ca 5 min. Blanda tomater, melon och gurka dem med fetaosten och salladslöken.
Stek lövbiffarna hastigt i smör i en het stekpanna. Pensla dem med barbecuesås och strö över mynta.
Skär köttet i mindre bitar. Fördela grönsalladen på tallrikar. Lägg på lövbiffen och strö över melon- och fetaostsalladen. Garnera med oliverna. Servera med grovt bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar