Sidor

fredag 8 maj 2009

Här är Västsveriges märkligaste UFO-historier.

För första gången öppnas Sveriges hemliga UFO-arkiv.

I Västsverige har flera oförklarliga observationer gjorts. Vad sägs om en svävande, upplyst farkost i Kode eller en filmsekvens där mystiska ljuskulor flyger över himlen i Vänersborg? - Vi har kollat på filmen baklänges och framlänges utan att kunna förstå vad det är, säger Clas Svahn, ordförande i UFO-Sverige.

På söndag öppnar UFO-Arkivet i Norrköping upp för allmänheten för en dag. För första gången har alla nyfikna möjlighet att fördjupa sig i de 18 000 rapporter som gjorts om oidentifierade flygande farkoster i Sverige. Flera oförklarliga observationer har gjorts i Västsverige.

Ljuskula på himlen
I Vänersborg upptäckte en man som satt och testade sin filmkamera på sensommaren 1997 något underligt. En ljuskula kom flygande över himlen söderifrån och passerade ett flygplan - samtidigt som han filmade. Efter några sekunder kom ytterligare en ljuskula. Den andra kulan körde i fatt den andra som då gjorde en sväng och lade sig bakom. – Vi har kollat på filmen baklänges och framlänges. Även försvaret har sett den men vi har svårt att förstå vad det är,

http://www.gt.se/nyheter/1.1560612/har-ar-vastsveriges-markligaste-ufo-historier
Starkt ljussken
En annan oförklarlig observation gjordes i Kode utanför Kungälv i augusti 1990. Ett par på hundpromenad såg ett starkt ljussken sakta stiga uppåt. Föremålet var grått och hade flera ljuspunkter. Det såg ut som en rocka eller ett amerikansk stealthflygplan. Föremålet gled ut över Ingetorpssjön och försvann sedan ur sikte. När det försvunnit kom ett starkt ljussken igen och en kraftig knall hördes.Båda fallen, och många många fler, finns dokumenterade i UFO-arkivet i Norrköping.Hur stort tror du att intresset kommer vara att besöka arkivet på söndag?– Jag tror att det är många som är nyfikna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar