Sidor

onsdag 6 maj 2009

Förslöv.

Förslöv som tidigare hette Förslövsholm, är en tätort i Båstads kommun i Skåne län.
I Förslöv finns Förslövs Bygdegård, som bland annat driver en välbesökt lunchrestaurang. I Bygdegården finns också en stor salong, som hyrs ut till allmänheten för fester och andra evenemang. Båstads Teaterförening förlägger de flesta av sina föreställningar i Bygdegården och på den lilla, intima scenen har flera "kändisar" framträtt. Båstads Teaterförning använder även Förslövs skolas aula, Teatersalen, för en del av sina föreställningar. Förutom denna fantastiska aula, där bland annat bandet Extra Terrestre har spelat, finns det en idrottplats där Måns Zelmerlöw har spelat under det årliga midsommardagsfirandet.
Detta midsommardagsfirande har pågått under 50 år och är ett stort evangemang i Förslöv då flera tusen människor kommer för att kolla på det berömda karnevalståget. Allt anordnas av Förslövs IF.
I Förslöv finns en mängd olika småföretag som Ola Olssons el, större företag är PEAB och Lindab. Det finns även ett Statoil samt två mataffärer, Bjärehallen och Heberleins. Förslövsgrillen, tidigare ABG-kiosken, är ett populärt snabbmatställe för folk som jobbar i och runt orten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar