Sidor

fredag 1 maj 2009

Grillad auberginegryta

Ingredienser:
4 port.
3 auberginer, ca 1 kg.
1 gul lök.
5 pressade vitlöksklyftor.
1 msk smör1 burk krossade tomater, ca 400 g.
1 tsk salt.
½ tsk gurkmeja.
½ tsk svartpeppar.
4 ägg.
½ dl hackad persilja.
1 dl lätt crème fraiche.
tomat&basilika.

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°.
Nagga auberginen med en gaffel och grilla i mitten av ugnen 20–30 min tills den är helt mjuk. Skrapa ur köttet och hacka det fint. Skala och hacka löken. Bryn lök och vitlök i smör i en stekpanna. Tillsätt aubergine, krossade tomater, salt och kryddor. Låt koka ihop under omrörning ett par minuter. Knäck ner äggen i pannan och rör försiktigt så att äggen går sönder men inte blandar sig helt med övriga ingredienser.
Garnera med persilja och servera med crème fraiche.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar