Sidor

fredag 1 maj 2009

Gi-chokladkaka.

Ingredienser
12 bitar.
100 g smör.
300 g mörk choklad, ca 70 % kakaohalt.
4 ägg.
½ dl fruktsocker.
1 krm salt.
½ dl pinjenötter.

Till servering:
2 dl Vispgrädde.
2 msk hackad citronmelissrivet skal av ½ lime.

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt den smälta på svag värme under omrörning. Dela gulor och vitor. Vispa ihop äggulor, socker och salt. Rör ner dem i chokladsmeten. Vispa vitorna till skum och vänd ner dem. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter. Rosta pinjenötterna i torr varm stekpanna och strö över kakan. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Kakan ska vara lite lös i mitten. Låt den kallna. Servera med vispad grädde, smaksatt med citronmeliss och rivet limeskal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar