Sidor

fredag 1 maj 2009

Kyckling med parmaskinka och balsamsås.

Ingredienser:
4 port.

8 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer, 500 g.
1 tsk salt.
1 krm svartpeppar.
2 tsk oregano.
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka.
2 dl vispgrädde.
2 msk balsamvinäger.
1 msk konc kycklingfond.
2 pressade vitlöksklyftor.

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö ev över lite färsk oregano. Servera med frästa grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar