Sidor

tisdag 5 maj 2009

Grillad kyckling med nektarin och myntasås.

Ingredienser:

Portioner: 4.
4 kycklingfiléer, ca 600 g.

4 nektariner.

1 msk rapsolja.




MYNTASÅS.

2 dl yoghurt.

2 msk färsk hackad mynta.

rivet skal och pressad juice av 1/2 citron.

1 msk honungsalt, peppar.




Gör så här:

1. Banka ut kycklingen på en skärbräda med knytnäven. Dela nektarinerna i halvor och ta bort kärnan.

2. Pensla kycklingen och nektarinerna med olja. Krydda kycklingen med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.

3. Rör ihop såsen. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

4. Grilla kycklingen och nektarinerna över glöden ca 3 minuter på varje sida.

5. Servera med sås, sallad och gärna kokt färskpotatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar