Sidor

tisdag 5 maj 2009

Grillade lammkotletter med rödbetshummus och bulgur.

Ingredienser:

Portioner: 4.

1 burk kokta kikärter 400 g.

2 vitlöksklyftor.

3 kokta rödbetor.

4 msk olivolja.

1 msk tahini (sesampasta)

1 tsk spiskummin. salt svartpeppar.

1 citron .

4 portioner bulgur.

8 knippmorötter.

150 g vaxbönor.

8 salladslökar.

8 dubbla lammkotletter.



Gör så här:


1. Häll av och skölj kikärterna. Skala och skiva vitlöken.

2. Mixa kikärter, vitlök, rödbetor, olivolja, tahini och spiskummin till en jämn smet. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft.

3. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Ansa och skala morötterna, dela dem på längden. Ansa vaxbönorna och salladslökarna. Koka morötterna och vaxbönorna i saltat vatten i ca 5 minuter, salladslöken läggs i den sista minuten. Häll av grönsakerna och blanda med bulgurn. Smaksätt med salt och peppar.

4. Grilla lammkotletterna 3-4 minuter på varje sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar