Sidor

söndag 10 maj 2009

Grillade kycklingklubbor med sallad och salsa.

Ingredienser:4 portioner.
4 st kycklingklubbor.
1 tsk salt.
1 krm svartpeppar, nymald,
Marinad:
1 msk olja.
1 dl ajvar relish, (mild)

Här marineras kycklingklubborna i paprikaröran ajvar relish som finns på burk i butikshyllan. Låt gärna kycklingen dra åt sig smakerna en stund innan den läggs på grillen. Och glöm inte att tända grillen i god tid!

Tillbehör:
1 st gazpachosalsa.
1 st fänkålssallad.

Gör så här
1. Salta och peppra kycklingklubborna.
2. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Lägg i klubborna och vänd runt dem i marinaden. Låt dem ligga i minst 30 min.
3. Ta upp kycklingen ur marinaden och grilla klubborna så att de får vacker färg på båda sidor. Lägg på lock och grilla ca 30 min. Vänd dem då och då. Skär ett snitt i låret, kycklingen är genomstekt när köttsaften är klar. Eller kontrollera med en stektermometer att innertemperaturen är 70°.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar