Sidor

söndag 3 maj 2009

Kinesisk köttfärsröra i pitabröd.

Ingredienser:
Portioner: 4,
1 gul lök.
300 g vitkål.
100 g champinjoner.
300 g blandfärs.
1 köttbuljongtärning.
2 krm salt.
1 krm peppar.
1 tsk kinesisk soja.
50 g solrosskott.
6 pitabröd.
1 dl crème fraiche.
2 msk sweet chilisås.


Gör så här:
1. Skala, halvera och skär löken i skivor. Skär vitkålen i strimlor. Skär champinjonerna i skivor. Fräs grönsakerna i en stor stekpanna. Lägg grönsakerna åt sidan.
2. Stek blandfären is 3–4 minuter. Smula ner köttbuljongtärningen under stekningen. Tillsätt 2 krm salt och 1 krm peppar.
3. Tillsätt grönsakerna och soja. Avsluta med att röra ner solrosskotten.

4. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen. Fyll pitabröden med köttfärsröran och servera med crème fraiche blandat med sweet chilisås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar