Sidor

tisdag 26 maj 2009

Lantlig potatispaj.

Tillagningstid: Över 20 min.
Svårighetsgrad: Medel.

IngredienserPortioner: 4.
Pajdeg:
3 dl vetemjöl.
100 g smör eller margarin.
3 msk kallt vatten.
Fyllning:
400 g kokt potatis.
3 ägg3 dl mjölk.
1 tsk salt.
1 krm malen svartpeppar.
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Blanda ihop mjöl och matfett till en smulig massa,tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavlaeller tryck ut den i en pajform, ca 26 cm i diameter.Nagga degen. Låt formen stå kallt i ca 30 minuter innangräddning.

3. Grädda pajskalet mitt i ugnen i 12–15 minuter.

4. Skala och skiva potatis. Vispa ihop ägg, mjölk ochkryddor.

5. Lägg potatis och någon av fyllningarna på pajskalet.Häll på äggblandningen.

6. Grädda mitt i ugnen i 35–40 minuter eller tills denstelnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar