Sidor

onsdag 20 maj 2009

Lax- och fänkålspanna med äpple.



Ingredienser:
Portioner: 4,
3 dl ris.
1 liten fänkål (250 g).
1 äpple.
1 gul lök.
1 msk margarin.
1 tsk curry.
1 msk tomatpuré.
1 hönsbuljongtärning.
400 g skinn- och benfri laxfilé.
2 1/2 dl mellangräddesalt.
Gör så här:
1. Koka ris enligt anvisning på paketet.
2. Skär fänkålen i skivor. Dela, kärna ur och skär äpple i klyftor. Skala och finhacka gul lök. Fräs det i 1 msk margarin. Tillsätt curry, tomatpuré och hönsbuljongtärning.
3. Skär laxfilén i 2–3 cm stora bitar. Tillsätt laxfilé och mellangrädde. Låt grytan sjuda tills laxen är klar, 5–10 minuter. Smaka av med salt. Servera med riset.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar