Sidor

fredag 8 maj 2009

Oxfilémedaljonger med timjansbakade tomater.

4 portioner.
Beskrivning:
Ingredienser:
4 bitar oxfilé à 150 g.
2½ dl Matlagningsgrädde.
1-2 vitlöksklyftor, pressadesalt och peppar.
8-12 potatisar av mjölig sort.
2 dl riven Västerbottenost.
16 cocktailtomater, gärna olika färger.
4 vitlöksklyftor med skal.
2 msk smält Svenskt Smörtimjan.
Instruktioner:

Sätt ugnen på 200°. Koka upp grädden med pressad vitlök, salt och peppar. Skala och skiva potatisen tunt. Lägg den i en smord form lite omlott. Slå på grädden och strö över osten. Grädda ca 40 min eller tills potatisen är mjuk och har fått fin färg.Dela tomaterna och lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med vitlöksklyftorna. Pensla med smält smör, strö över timjan och grädda i ca 20 min.Bryn oxfilén i smör på båda sidor. Salta och peppra. Lägg i en ugnsfast form och stek klart i ugn ca 5 min. Servera oxfilén med potatisgratäng,ugnsbakad vitlök och tomater. Dekorera gärna med extra timjan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar