Sidor

fredag 8 maj 2009

Gratinerade päron.

4 portioner
Beskrivning:

Läckra päron med mandelmassa och vispgrädde.
Ingredienser:


5 dl vatten.

2 dl strösockersaft av ½ citron.

4 päron.

150 g mandelmassa.

2 äggulorfinrivet skal av 1 citron.

3 dl Vispgrädde.


Instruktioner:

Koka upp vatten, socker och citronsaft. Låt lagen koka i 5 min. Skala päronen och dela dem. Gröp ur kärnhuset. Koka päronen på svag värme i ca 10 min eller tills de känns mjuka.Sätt ugnen på 175°. Vispa mandelmassa och äggulor, citronskal och ½ dl grädde till en fluffig smet. Skeda upp en klick på varje päronhalva.Gratinera ca 10 min tills de fått lite färg. Vispa resten av grädden och servera till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar