Sidor

måndag 25 maj 2009

Rabarber- och mascarponeglass.

När rabarbern kommer är det alltid bråttom att använda den så mycket som möjligt. I den här glassen blir det en god kombination av den syrligt söta rabarbern och den mjuka mascarponen.
Ingredienser: 6 personer.

3 st äggulor.
3 msk florsocker.
3 dl vispgrädde.
2 tsk vaniljsocker.
125 g mascarpone.
300 g rabarber.
1 dl socker.
0,5 dl vatten.

Gör så här.
1. Skölj av rabarbern och skär den i mindre bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med socker och vatten. Låt sjuda tills rabarbern har smält. Ställ åt sidan och låt svalna.

2. Vispa grädden hårt. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker poröst. Vänd ner grädden i äggblandningen. Rör ner mascarponen tills det har blivit en jämn smet.

3. Häll glassen i en skål eller form. Häll den smälta rabarbern i linjer ovanpå glass smeten. Ställ in i frysen i 6 timmar.

Ta ut 15 minuter innan servering. Glassen är godast när den har fått tina en liten stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar