Sidor

lördag 23 maj 2009

Valnöts- och granatäppelgryta med kyckling.

350 g valnötskärnor.
1 gul lök i bitar.
1 hel kyckling, ca 1 1/2 kg.
5 dl vatten.
1 tsk salt.
1 krm svartpeppar.
1 dl strösocker.
2 dl granatäpplepuré, finns i glasflaskor i matbutiker med sortiment från Iran och Mellanöstern.

Gör så här:
Mixa valnötter och lök i matberedare tills det är finfördelat. Dela kycklingen i bitar. Koka upp vattnet i en kastrull. Lägg i köttet tillsammans med lök- och valnötsmixen. Salta och peppra och sjud på svag värme i drygt 1 timme. Tillsätt socker och granatäpplepuré och koka på svag värme och under lock i ytterligare 1 timme. Det är ganska vanligt och till och med uppskattat om köttet kokar sönder och blir trådigt. Tips! Någon kvart innan jag stänger av spisen brukar jag plocka upp kycklingen och ta bort benen och skinnet, innan jag lägger tillbaka köttet i grytan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar