Sidor

tisdag 9 juni 2009

Allt-i-ett-kyckling.

Ingredienser:
4 portioner.
1 kg kycklingben.
600 g fast potatis.
2 st röda lökar.
1 st citron.
Marinad:
1 tsk citronskal, rivet.
2 msk pressad citron.
2 msk olivolja.
1 st vitlöksklyfta, pressad.
1 st salt.
0,5 tsk svartpeppar, nymald.
1 msk rosmarin.
Tillbehörgetost- eller fetaostkräm, sallad och rårivna morötter.


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°. Blanda marinaden i en skål. Vänd ner kycklingen så att alla bitar får marinad på sig.

2. Skala potatis och lök och klyfta dem och citronen. Lägg lök, potatis, citron och kyckling i en långpanna. Pensla potatis och lök med den marinad som finns kvar.

3. Stek mitt i ugnen 30-40 min tills potatis och kyckling får färg.Servera med getostkräm, sallad och rårivna morötter.

Till kräm: Mosa osten med en gaffel späd med det som finns hemma.Matlagningsyoghurt, vanlig yoghurt, gräddfil men även vanlig fil kan gå. Smaka ev av röran med ett par droppar olivolja och peppar.En annan god blandning är gräddfil med pressade vitlöksklyftor, salt och peppar - eller smaksatt med någon av de frysta örtkryddor som kan ligga på lut i frysen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar