Sidor

tisdag 9 juni 2009

Lyxig fredagslåda med pasta och lax.

Ingredienser:
4 portioner.

280 g pasta, rigatoni eller penne.
Fyllning:
1 påse babyspenat, (ca 80 g)
1 st dill, kruka.
4 st ägg.
2 dl crème fraiche, gärna lätt.
250 g ricotta.
2 dl parmesanost, riven.
1 tsk salt.
1 krm svartpeppar, nymald.
200 g skivor, gravad lax.



Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.

2. Förväll spenaten och krama ur all vätska. Hacka spenat och dill.

3. Blanda ihop ägg, creme fraiche, ricotta och parmesan i en bunke. Vänd ner spenat och dill. Smaka av med salt och peppar.

4. Bred ut hälften av pastan i en smord ugnssäker form. Lägg på laxskivorna och resten av pastan. Fördela över ost- och spenatblandningen.

5. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar