Sidor

onsdag 10 juni 2009

Cheddarpaj med vintersallad.

INGREDIENSER:
Antal portioner 4.
Pajdeg:
50,0 gram Smör
2,0 dl Vetemjöl
1,0 styck Ägg
1,0 msk Vatten (kallt)
0,5 krm Salt

Fyllning:
2,0 styck Ägg
1,5 dl Mjölk
0,5 tsk Salt
0,5 tsk Peppar
175,0 gram Cheddarost (lagrad)

Sallad:
50,0 gram Rödkål
7,0 dl Grönsallad
t.ex. krispsallat
0,7 dl Lingon (osockrade)
1,0 msk Olivolja
0,5 krm Salt
0,5 krm Peppar
Tillbehör:
4,0 styck Pajform (10 cm bred)
TILLAGNING:
Pajdeg: Arbeta ihop smör och mjöl.
Tillsätt ägg, vatten och salt.
Arbeta snabbt ihop degen.
Tryck ut degen i portionsformar.
Ställ i kylskåp i cirka 1 timme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Förgrädda pajskalen mitt i ugn ca 10 min.
Fyllning:
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
Riv cheddarost och fördela osten i formarna, samt fyll på äggstanningen.
Grädda i mitten av ugnen i 20-25 min.
Ta ut och låt dem svalna något.
Sallad: Finstrimla rödkålen. Blanda grönsallat, rödkål och lingon. Smaksätt med olivolja, salt och peppar.Skär varje paj i 3 bitar. Toppa med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar