Sidor

fredag 19 juni 2009

Fläskkarré med grillade, örtmarinerade grönsaker.

Ingredienser:
Portioner: 4.
1 grön zucchini.
1 aubergine.
1 röd paprika.
1 gul paprika.
1 rödlök.
2 vitlöksklyftor.
3 msk rödvinsvinäger.
1 dl olivolja.
1 dl grovhackade örter som persilja, dragon, basilika, gräslöksalt och peppar.
600 g skivad fläskkarré.

Gör så här:

1. Skär zucchini och aubergine i skivor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i 8 bitar per paprika.

2. Skala och finhacka lök och vitlök. Koka upp löken med rödvinsvinäger och blanda med olivoljan. Blanda i örterna och smaksätt med salt och peppar.

3. Grilla grönsakerna 1-2 minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg dem på ett fat och ringla över örtmarinaden. Grilla fläskkarréskivorna 4-5 minuter på varje sida.

4. Servera grillad fläskkarré med marinerade grönsaker, kokt eller rostad färskpotatis samt gärna matyoghurt smaksatt med fint rivet citronskal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar