Sidor

fredag 19 juni 2009

Krämiga sillar.

IngredienserPortioner: 8
CURRYSILL:
2 burkar 5-minuterssill à 450 g.
1 msk hett vatten.
1 msk curry.
1 stort äpple.
3 dl gräddfil.
1 msk honung.
1/2 tsk salt.

DIJONSILL MED ÖRTER:
2 burkar 5-minuterssill à 450 g.
4 dl turkisk yoghurt.
2 msk dijonsenap.
1 msk flytande honung.
1 msk olivolja.
1 dl skuren gräslök.
1 dl skuren basilika.
1 dl skuren persilja.

PEPPARROTSSILL:
2 burkar 5-minuterssill à 450 g.
4 dl crème fraiche.
1 dl riven pepparrot.
1 dl grovskuren dill.
1 citron, rivet skal och saft.
1 tsk s salt.
Gör så här:
CURRYSILL:
1. Låt sillen rinna av väl. Blanda vatten och curry, låt svalna. Skär äpplet i strimlor.
2. Blanda gräddfil med curry, honung och salt. Vänd ner äpplet och sillen.Låt sillen stå någon timme innan servering.
DIJONSILL MED ÖRTER:
1. Låt sillen rinna av väl. Blanda yoghurt med alla ingredienser. Vänd ner sillen.Låt sillen stå någon timme innan servering.
PEPPARROTSSILL:
1. Låt sillen rinna av väl. Blanda crème fraiche med alla ingredienser. Vänd ner sillen.Låt sillen stå någon timme innan servering.
FÖR ALLA?
Rätten är äggfri.
Glutenfri: servera med glutenfritt bröd.Laktosfri: byt ut gräddfil, yoghurt och créme fraiche mot laktosfria varianter.Mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen, yoghurt och créme fraiche mot sour supreme (innehåller soja).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar