Sidor

fredag 12 juni 2009

Kassler Hawaii med ugnsbakad klyftpotatis.

INGREDIENSER:
Antal portioner 4.

4,0 skivor Kassler
4,0 skivor Ananasringar (burk)

Sås:
1,0 dl Ananasspad
1,0 msk Ingefära (färskriven)
1,0 msk Kycklingfond (konc)
1,0 msk Senap

Tillbehör:
800,0 gram Potatis
Matolja
Salt


TILLAGNING
Förbered:
Sätt ugnen på 225°C.
Skrubba potatisen och avlägsna fula fläckar, men behåll i övrigt skalen.Skär i klyftor.
Skär kassler i tjocka skivor.
Potatis:
Lägg i ungssäker form eller på ungsplåt och häll på lite matolja. Salta.
Stek mitt i ugnen i 20-25 min till fin gyllenbrun färg. Rör om någon gång.
Sås:
Ta ananassaften från burken och koka upp i en kastrull med riven ingefära och fond.
Red (blanda ner) senap.
Ta av från plattan, senap får ej koka (=besk).
Grilla:
Hetta upp grillpanna på högsta värme. När den är riktigt het, börjar ryka, lägg i kasslern och stek var sida i 2 min.
Grilla ananas på ena sidan i 2 minuter.
Lägg upp kasslern med en ananasskiva ovanpå.
Garnera gärna med något grönt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar