Sidor

fredag 12 juni 2009

Ny metod ska stoppa mördarsniglar,

Kaffe mot mördarsnigeln:
Forskare har upptäckt att kaffe (drickbar form) kan skydda dina växter mot mördarsniglar. Man sprejar det på växterna och även direkt på sniglarna. Man vet inte riktigt varför kaffet dödar mördarsnigeln, men troligen fungerar koffeinet som ett nervgift för snigeln.Detta är ett mycket bra sätt att bekämpa mördarsnigeln på. Enda problemet är om det regnar kraftigt så försvinner kaffet snabbt och blandas ut.
Kaffesump:
Man behöver inte spreja kaffe på växterna. Man kan lika gärna strö ut kaffesump (töm melittafiltret) runt växterna. Det försvinner inte lika fort och man kan själv dricka kaffet!
Frysa/Koka:
På kvällen brukar mördarsniglarna ta sig till en kompost eller lövhög. Där kan man samla in mängder ganska snabbt. Det bästa sättet att avliva sniglarna på är att använda kokande vatten. Tycker man det är lite för jobbigt så kan man lägga mördarsniglarna i en plastpåse och lägga den i frysen.
Klassisk öl fälla:
Ett av de vanligaste tipsen man hör är att sätta ut öl fällor. Det fungerar ganska bra och håller nere beståndet.
Gör så här:
Ta någon liten burk och gräv ner den till hälften. Fyll sedan den med öl. Mördarsniglarna dras till ölen och drunknar. På morgonen tömmer man fällan och den är redo igen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar