Sidor

måndag 15 juni 2009

Klassisk ceasarsallad med vitlök.

Ingredienser 4 portioner.
Till salladen:
romansallad.
4 st skivor vitt bröd, till exempel baguette.
parmesanost.
smör, en klick.
2 st vitlöksklyftor, pressade.
3 msk olivolja.


Till dressingen:
2 st äggulor.
1 st pressad vitlöksklyfta.
4 st ansjovisfiléer.
1 st citron, saft.
2 dl olivolja.
svartpeppar.
worchestershiresås, några droppar.
Toppa gärna ceasasalladen med några grillade kycklingbröst.
Gör så här:
Salladen:
1. Skär brödet i tärningar och fräs dem gyllene, antingen i smör eller olivolja, tillsammans med pressad vitlök i en stekpanna. Eller rosta i ugn i 250 grader, blanda då 2–3 msk olivolja med pressad vitlök, och häll över tärningarna innan de rostas.
2. Riv salladen, hyvla parmesan-ostspån och blanda samtliga ingredienser.
Dressingen:

3.Rör ihop samtliga ingredienser, utom parmesanen och olivoljan, med en stavmixer. Blanda sedan i oljan i en tunn, jämn stråle och låt stavmixern gå tills röran har en majonnäs-liknande konsistens. Rör ner den rivna parmesanen.
Servering:

4.Toppa med stekta eller grillade kycklingbröst, alternativt stekt eller halstrad fisk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar